Constatare.

„De altfel, în vremurile de azi, Confucius și Sf.Toma(d`Aquino-n.m.,oșc.) nu ar mai putea decât să țină conferințe fără auditori în Hyde Park”- Mihail Manoilescu, Etica politică, ed. Spandugino, 2010, p.57.

Cât despre bietul Iisus Hristos, ce-am putea spune?! Pe El îl răstignim în fiecare zi!

P.S.- În curând voi răspune, cu întârziere, e drept, provocărilor lansate de vizitatorii blogului. Am restanțe de un an de zile!

Reclame

4 comentarii

Din categoria Uncategorized

4 răspunsuri la „Constatare.

 1. Chiar va rugam!
  Hristos a Inviat!

  • Adevărat a Înviat!
   Despre carte: Etica politică, trebuie spus că e scrisă, după cum zic editorii, între două arestări ale autorului, în perioada 1946-1947. În aceeași perioadă, Gheorghiu-Dej- citez, din Repere biografice, text redactat de Mihai Dinu, nepotul autorului: „i se adresează cu rugămintea de a expertiza toate proiectele cu profil economico-financiar propuse în prima sesiune a noului legislativ. Ca urmare, între 19 decembrie 1946 și 27 martie 1947, Manoilescu îi remite liderului comunist un număr de 18 „note”, unele de mare întindere, conținând observații și propuneri de ameliorare a unor proiecte de acte normative, acoperind o plajă largă de probleme, de la măsurile de politică monetară la regimul cooperativelor și de la înființarea oficiilor industriale la planul de electrificare a țării.”
   Întrebări firești: 1)-oare unde ar putea fi cele 18 note? 2)- câtă putere avea Gheorghiu-Dej dacă, după această solicitare, nu a putut să-l scape de închisoare, unde a și murit, în 1950? Altfel, Manoilescu are primul studiu(dacă nu mă înșel) serios despre Mihai Eminescu, ca economist, apărut în Revista Fundațiilor Regale, din 1 ianuarie 1935, din care citez: „Oamenii mediocrii, când iau contact cu lumea Occidentului, sunt orbiți de strălucirea lui. Verificarea oricărei personalități autentice se face la contactul cu Occidentul. Numai cine asimilează cultura Occidentului, dar îi răspunde cu o recație critică, este un gânditor și o personalitate.”. Problema e, zic, pe ce se întemeiază critica în această situație?! Opera lui Eminescu, în primul rând, și a lui Manoilescu, apoi, arată temeiurile, ca și opera „personalităților autentice”, pe care nu le mai pomenesc.În orice caz, toate aceste personalități provin din Împărăția supratemporală a lui Dumnezeu, cum numește un mare teolog Biserica(e vorba de Panayotis Nellas), care, continuă el „trimite în realitățile istorice pe purtătorii unși ai Duhului ei ca să împărtășească Duhul peste tot și să întindă focul Cincizecimii în toate colțurile pământului.”.

 2. Introduceti o noua scala de timp, credeti ca vom mai fi in viata atunci cind vor apare raspunsurile dumneavoastra catre noi?

  • S-ar putea ca „asteptarea” sa va tina in viata, pana la adanci batranete, asa cum, povestea Petre Tutea, erau tinuti bolnavii, din spitalele Parisului, ce se rugau sa mai traiasca, ca sa apuce urmatorul foileton din Misterele Parisului, povestite de Eugene Sue.
   sanatate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s